Bygherre bor i en lejlighed i Aarhus centrum og under corona oplevede familien at være indespærret i en lejlighed uden egentlige muligheder for at komme udenfor lejligheden og ud i naturen.
Deres 2 børn og de voksne mistrives ved ikke at kunne komme ud. Den situation ville de ikke stå i igen.
Et refugium tæt på naturen. Og med inddragelse af grundens udsigt over havet.
Placeringen er på en vest vendt bakke ca. 500m fra havet, Aarhus bugt. Fra grunden er den den meste fantastiske udsigt over havet og Molsbjergs istidslandskab.
Det måtte gerne koste mere end et typehus men måtte ikke være dyrt.
Primært brugere 2 voksne og deres 2 mindre børn.
Arkitektonisk var oplægget en funktionel og nordisk stil.
Resultatet blev et 70m2 hus. I en stram og funktionel arkitektur. Byggeomkostningen var indenfor budget.
Huset værdi er det kun bygherre der kan bedømme. Bygherre er efter eget udsagn meget glade for huset og opfylder det de drømte om. Og deres børn elsker deres nye refugium.
Således har grundens kvaliteter haft hovedindflydelsen på arkitekturen. Arkitekturen underlægger og understøtter landskabet og arkitekturen underlægger og understøtter udsigten.
Huset indkapsler udsigten er vinklet ca. 35 grader i forhold til bakkens hældning. Huset længde retning følger udsigten hvor imod huset gavle følger terrænetsforløb. Og heraf er opstået huset rombe form som er et vinklet rektangel i et parallelogram.
Grundens beliggenheden midt i istidslandskabet Mols Bjerge er særdeles naturskøn til de der ikke kender området er her en lille beskrivelse:
Mols Bjerge er et kuperet naturområde i Østjylland, kendt for sit istidsskabte landskab med bakker, dale og kyststrækninger. Området er en del af Nationalpark Mols Bjerge og har stor biodiversitet med sjældne planter og dyr. Det rummer også historiske seværdigheder som Kalø Slotsruin. Mols Bjerge er populært for friluftsliv med vandreruter og udsigtspunkter, og det er beskyttet for at bevare naturen og kulturarven.
Ladegaard Architecture
Part of Ladegaard Group ApS